Grillplatsen på Virum älgpark Foto:Erica Lindquist
fredag 22 mars kl 09:08

Jägarskolorna har haft praktiska utbildningsdagar i både syd och nord!

Jägarskolorna som hålls i Studiefrämjandet och Jägareförbundets regi har under vintern kört hårt med teorikursen. Som lite grand finale har det hållits två "praktiskjakt" dagar för att deltagarna ska få lite bättre koll på de praktiska momenten.

Glada kursledare! Foto:Bill Nelson

Första fräffen hölls på Virum älgpark i Tuna i sena februari och andra träffen helgen efter i Gullabo på Stora Glosebo hjortgård.
Deltagarna fick både träffa provledare, trafikeftersöksjägare, skytteinstruktörer, vapenhandlare och både personal samt förtroendevalda från Jägareförbundet.

Det fanns två fällda dovhjortar som gruppen fick vara med att ta ur och flå samt lite undervisning i vad som är vad i de röda organen.

Svenska Jägareförbundets personal och förtroendevalda pratade om jakten i Sverige och om vikten av att vara organiserade för att göra sin röst hörd.
Eftersöksjägare från NVR berättade om lagen, hundar och det viktiga arbete som jägarna utför i samhället.
Skjutbanornas representanter visade avståndsbedömning och säker vapenhantering.

Det eldades för att hålla värme och för att laga mat och mycket kaffe och korv förtärdes, helt i enlighet med jaktliga traditioner!
Vi pratade också mycket om viltet som hållbar resurs samt etik både innan och efter skottet och inte minst hygien vid omhänertagande av fällt vilt.

Totalt kom det ca 130 besökare på de två dagarna och ett 30-tal funktionärer.
Stort tack till Virum älgpark och Stora Glodebo Hjortgård för att vi får komma till er! Tack till alla funktionärer från kretsar, län och kontor, utan er vore det inte genomförbart. Givetvis också till JAKTIA Västervik, Ribes Fritidsbutik och Jaktskytteklubbarna från Emmaboda och Oskarshamn.
Det är en ynnest att få vara med och påverka de nya jägarna och jakten i framtiden.
Nedan följer lite blandade bilder av olika fotogtafer från de två dagarna:

asf korr.jpg
B och G korr.jpg